lauantai 23. toukokuuta 2015

Retkien aikaan

Kevätlukukausi on opintoretkien kulta-aikaa. Hieman väljemmissä maisemissa saavat retkeillä ne luokat, jotka sopivat päivänsä huhtikuulle. Toukokuu taas on täyttä sesonkia, ja se täytyy huomioida etenkin aikataulutuksissa, kunnolla ja mieluiten etukäteen.

Talvisen retkikautemme aloittivat 4. ja 5.luokat, kun lähes viisikymmentä oppilasta retkiluisteli Kytäjärven jäälle auratulla radalla. Luistelupäivän sää oli erityisen ihana, aurinkoa ja hiukkasen kevätlämpöä siinä mukana. Jää oli kyllä melkoisen möykkyinen ja lätäköitäkin oli siellä täällä. Mutta uusi kokemus, retkieväät ja iloinen fiilis olivat kuitenkin yhdessä hyvä pakkaus, eli kannatti käydä.
 

5.luokka retkeili pitkän kaavan mukaan Turussa. Historiakierrosta varten oli jo etukäteen tehty  tunneilla valmisteluita ja esityksiä. Sirkuskoulussa pidetty touhutunti volttimonttuineen oli puolestaan säpäkkä lisäjuonne ohjelmistoon. 

 
Vantaan Huimala, vauhdikas sisäliikuntapuisto, sai kutkuteltua kakkoset liikkumaan aivan hiki päässä monta tuntia. Väsyneiden mutta onnellisten paalumatka bussissa taisi sujua melko hiljakseen. Tai sitten ei! :D

 
Heurekan tiedepuistossa kävi peräti kolme luokkaa. Kompaktin sisätilan kiinnostavat näyttelyt ja toiminnallisuuteen houkuttelevat pisteet loivat vierailusta varsin onnistuneen niin ykkösille kuin kolmosillekin. Ulkoalueen leikkipuistomaisuus ja hyvät evästilat suosivat kauniin päivän retkeilijöitä, ja sateisella säällä oli sisälläkin kovasti tekemistä ja katsottavaa. Junamatkat olivat myös aika uusi ohjelmanumero.
 
 
Korkeasaaren reissun TOP 3 olivat eläimet, lautta ja ostokset. Opettajan askelmittari tikutti päivän aikana noin 13 000, eli ekaluokkalaisten jalat tepsuttivat kyllä melkoisesti, mutta kivaa oli. Ja kivaa, että oli useampi vanhempikin mukana.

 
Turenkiin, Nestlen jäätelötehtaalle, tuli vierailuvinkki vanhemmilta. 1.A ja 4.lk piipahtivat (junalla -kävellen) tehtaan jäätelöbaarissa aika monella jätskillä, nam nam. Opettajien, ja aika monen lapsenkin, iloksi oppaamme näytti jäätelöesittelyiden lisäksi myös mielenkiintoisen videon jäätelön valmistuksesta.
 
 

 Esikoululaiset retkeilivät messupuistossa makkaranpaistoineen kaikkineen. Sää suosi ja kivaa oli ihan lähelläkin. Näitä lähiretkiä voisi tehdä vaikka useamminkin! Ja vaikka vapaa-ajallakin :)






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti