sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Toukokuun härkäviikot

Härkäviikot aloittavat tammikuussa juhlapyhien jälkeisen juhlattoman kauden. Talven selän taittuessa ihmiset tekevät pitkää arkea ns. selkäviikkojen tai härkäviikkojen ajan. Ei ole juhlia arkea katkomassa, vaan pitää jaksaa ihan vain arkea arjen perään.

Kevään kuukausia katkovat sitten vuorostaan pääsiäinen ja vappu, helatorstai ja helluntai äitienpäivää unohtamatta. Koulun aikatauluissa viimeisten viikkojen aika on kuitenkin, ainakin opettajan ja rehtorin näkövinkkelistä, varsinaisten härkäviikkojen aikaa. On monta asiaa, jotka pitää painaa oli arki tai pyhä, ihan härkäviikkojen fiiliksellä. Arkipyhät itse asiassa vain pahentavat tilannetta, jossa melkein aina on lievä kiire saada lukukausi pakettiin parhaalla mahdollisella tavalla. 

Rehtorien viikkoja katkovat kaiken lisäksi peruskokousten päälle myös erilaiset työryhmät ja koulutuspäivät. Ja luokanopettajilla kevään opintoretket. 

No, aamukamman piikit sen kun vähenevät sitä mukaa, kun aurinko valaisee yhä suuremman ajan päivistä. Ihana kevät, ihana valo, joten mitäs härkäviikoista. Eivät ne yllätyksenä tule, ja kaikki lutviutuu kyllä hienosti kohti kevätjuhlaa ja todistustilaisuutta! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti